De zon en je huid

De zon begint hier en daar weer te schijnen, dus daarom is het belangrijk om je huid daar tegen te beschermen. Maar waarom is dat zo belangrijk? en wat gebeurd er als je het niet doet?

De zon is erg krachtig. Vooral in het voorjaar is de zon gevaarlijk. De zon staat dan nog wat lager dus de stralingen van de zon zijn erg krachtig. Dit heb je meestal niet in de gaten omdat het nog niet erg warm is en omdat er bijvoorbeeld een windje staat. Maar ook in het voorjaar of als je bijvoorbeeld op wintersport gaat is het belangrijk om je huid in te smeren.

Huidveroudering door de zon

Je hebt UV-A straling dit zorgt voor huidveroudering. Ook heb je UV-B straling en deze straling zorgt ervoor dat de huid verbrand. Collageen zorgt voor de stevigheid van de huid. De zon kan collageen beschadiging veroorzaken. Door dat het collageen afgebroken wordt kan de huid vroegtijdig gaan veroudering. Zo worden lijntjes en rimpels eerder zichtbaar. Je huid verliest hierdoor elasticiteit.

Waarom is een SPF gebruiken zo belangrijk?

Het is erg belangrijk om jezelf in te smeren. Het liefste met factor 30 of 50. De huid beschermd zich zelf tegen de zon maar om dit te ondersteun is insmeren met en SPF erg belangrijk. Een SPF zorgt ervoor dat je niet verbrand en het zorgt ervoor dat de huid niet snelle verouderd.

Wat gebruikt er met je huid als je verbrand?

Als de huid verbrand door de zon wordt het DNA in je huid aangetast. DNA blijft zich vermenigvuldigen, dus wanneer de huid verbrand wordt het aangetast DNA verdubbelt. Als deze veranderingen vaker plaats vinden kan er huid kanker ontstaan. De UV straling is niet alleen afkomstig van de zon maar ook van de straling opgewekt in zonnebanken. Door je huid regelmatig in te smeren bescherm je de huid tegen het verbranden door de zon. Heb je een blanke huid? Dan heb je minder pigment in je huid en daardoor verbrand de huid sneller.

Door de zon kan je pigment vlekken krijgen en vooral als je zwanger bent moet je hier goed voor uitkijken. Pigment is één van de moeilijkste aandoeningen om weg te krijgen. Voorkomen is beter dan genezen toch? Een zonnebrand in je dag crème is helaas niet voldoende dit bevat te weinig SPF. Dus breng na je dagcrème een zonnebrand speciaal voor het gezicht aan .Deze voelen niet vettig aan en geeft de huid bescherming tegen UV straling.

Welke producten zijn er bij Beauty & More by Romy te koop om je huid te beschermen

 

Lookx heeft voor het gezicht een sun fluid SPF 30 – 40 ml €35,95                                                                                                             De Lookx sun fluid heeft een hele lichte formule waardoor de zonnebrand niet vettig of plakkerig aanvoelt op het gezicht.
Natuurlijke zonnefilters biedt UVA- en UVB-bescherming tegen zonlicht en andere schadelijke factoren van buitenaf.

Janssen Face guard 30 ml – €23,-

Deze zonnebrand voor het gezicht bevat SPF 30 en is geschikt voor alle huidtypes. Natuurlijke zonnefilters biedt UVA- en UVB-bescherming tegen zonlicht en andere schadelijke factoren van buitenaf.

Lookx sun powder €22,25

LOOkX Sun protector powder duo met vitamine E is te gebruiken als bronzer en blush en zorgt voor een gezonde, gouden gloed en de nodige UV-bescherming. De formule bevat o.a. medium zonnefilters SPF 20 en hydraterende ingrediënten. Glimmende zones worden direct en langdurig gematteerd, en de huid krijgt een mooie, heldere teint.