Het verhaal achter schoonheidssalon Beauty & More

Mijn naam is Romy Manniën en ik ben de trotse eigenaresse van schoonheidssalon Beauty & More Rucphen. Met mijn 19 jaar ben ik al jong een eigen bedrijf gestart. Wil je weten waarom ik deze keuze heb gemaakt? Lees dan verder.

Waarom ben ik voor schoonheidsspecialiste gaan leren?

Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in make-up. Samen met mijn vriendin deden we wekelijks elkaars haren, maakte we elkaar op en lakte we onze nagels. Een echte beauty middag maakte we ervan. Iedere dag lees ik beauty-blogs en kijk ik video’s op Youtube om zo op de hoogte te blijven van de nieuwste trends. Om van mijn passie mijn baan te ma14681046_1627090880922429_852975625783548582_oken ben ik gaan leren voor schoonheidsspecialiste.

Ik kreeg vaak te horen waarom ik deze opleiding ging volgen want was hier wel wat in te verdienen? Waren er niet al genoeg schoonheidsspecialistes?  Natuurlijk hadden deze mensen gelijk maar ik was er van overtuigd dat het mij zou lukken. In 2014 ben ik begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Na twee 2 jaar hard werken ben ik geslaagd voor de opleidingen all round schoonheidsspecialiste, gewichtsconsulente en visagie. Zo behaalde ik mijn specialisaties voor acne behandeling en bindweefselmassage. Ook behaalde ik mijn certificaat voor het zetten van one-by-one wimperextensions. Na een jaar stage lopen bij een schoonheidssalon, cursussen en opleidingen gevolgd te hebben begon ik te denken wat ik hierna wilde gaan doen. Ik ben gaan solliciteren en werd aangenomen bij een wellness center. Hier heb ik een half jaar gewerkt maar ik kreeg de kans op mijn eigen salon te beginnen.

De weg naar mijn eigen schoonheidssalon

Mijn vader is ondernemer in hart en nieren. Zoals hij altijd bezig was zo zag ik mezelf niet. Ik had daarom ook nooit gedacht dat ik iets voor mezelf zou beginnen. Totdat hij mij de vraag stelde of ik een salon wilde beginnen in een pand van de Plus, Da drogist, Readshop en Prima. Hier heb ik eigenlijk niet lang over hoeven nadenken. Tuurlijk wilde ik dat. Gelijk begon ik te zoeken naar een merk waar ik mee zou kunnen werken. Dit bleek geen makkelijke opgaven. Stad en land hebben we af gereden voor dat merk dat bij mij zou passen. Totdat we in Heiloo aankwamen. Waar de merken Lookx en Janssen Cosmetics gevestigd zitten. Hier heb ik een heel fijn gesprek gehad en het was al snel duidelijk dat dit de twee prachtige merken gingen worden waar ik mee ging werken. In de zoektocht naar de juiste producten zocht ik naar unieke producten, producten die resultaat geven en die natuurlijk fijn aanvoelen op de huid. Lookx staat voor huidverbetering en Janssen staat voor de verzorging van de huid. Samen twee mooie merken waar ik helemaal achter sta. Ik schafte alle producten aan en investeerde in een huidanalyse apparaat. Avonden ben ik bezig geweest met het bedenken van behandelingen en prijzen. Hoe moest mijn salon eruit komen zien? en voor wanneer moest alles klaar zijn?

Mijn eigen schoonheidssalon

Ik ben veel winkels en beauty beurzen bezocht om te vinden wat ik wilde hebben maar uiteindelijk heb ik alles bij elkaar gevonden. De datum werd bekend wanneer mijn salon zou openen 21 september. Mijn schoonheidssalon zit gevestigd in een oude kluis. De kluis deur en een rode vloerbedekking zaten er nog in. Na veel klussen ben ik echt super trots op het resultaat. Ik kan hier de klanten van alles bieden. Gezichtsbehandelingen, massages, manicure, voet behandelingen, wimperextensions, harsen en epileren. Bij Beauty & More staat persoonlijk aandacht en een professioneel advies hoog in het vaandel. Ik luister naar de wensen van de klanten en samen bepalen we het doel waar we samen naar toe willen werken. Terwijl ik dit schrijf kijk ik nog is goed om mezelf heen. Alles wat hier binnen staat heb ik zelf uitgezocht en bedacht. Ik ben trots op mijn salon en dat ik dit avontuur ben aangegaan.

Liefs Romy